Oletko koskaan pohtinut mitkä asiat johdattelevat tai yhdistävät meitä toisiimme? Olen omassa ammatissani sisustussuunnittelijana kohdannut paljon ihmisiä, ja osa niistä ovat pysyvästi jäänyt osaksi elämääni.
2
Apr

Kohtaamisia

Sisustussuunnittelijana kohtaan paljon ihmisiä ja osa heistä ovat jääneet pysyvästi osaksi elämääni. Ovatko kohtaamiset sattumia vai voidaanko puhua onnesta tai jopa kohtalosta? Oletko koskaan pohtinut, mitkä asiat johdattelevat tai yhdistävät meidät toisiimme?

Asiakassuhde on usein paljon enemmän

Asiakassuhde on usein paljon enemmän kuin ainoastaan palveluntuottajan ja palvelun hankkijan suhde. Varsinkin kun tehdään töitä yksityisten asioiden, kodin tai elämäntehtävän, uran, työn äärellä. Puhutaan sydämelle tärkeistä asioista.

Silloin yhteistyö asiakkaan ja palveluntuottajan välillä on erityistä ja ammatillinen kokonaisuus saa syviä, merkityksellisiä piirteitä.

Tarina yhteistyön alkamisesta etäyhteyksien välityksllä

Kolme vuotta sitten sain sähköpostin ulkomailla asuvalta perheenäidiltä. Perhe oli ostanut uuden talon Suomesta ja toivoivat apua sisustussuunnittelijalta värien valinnoissa. Ennen tarjouksen hyväksymistä emme koskaan olleet tavanneet, emme jutelleet puhelimessa, Skypessä tai edes WhatsAppissa. Kaikki kommunikointi tapahtui sähköpostin välityksellä, toinen meistä Suomessa ja toinen Maltalla.

Kohtaamisen taustalla oli sekoitus ammatillista taustaa sekä onnen sattumaa.

Asiakkaani oli ulkomailla ollessaan suorittanut verkkokurssina yrittäjän ammattitutkinnon, ja sen kautta löytänyt yrityksestämme tehdyn videopätkän. Video oli herättänyt hänen kiinnostuksensa. Oliko sitten kyse ihmisistä, yrityksestä itsestä tai siinä välittävästä tunnelmasta, niin kaikki palaset vaikuttivat lopulliseen yhteydenottoon. Mielikuva yrityksestämme ja meistä yrittäjistä oli jo rakentunut hänen mielessään. Kohtaaminen Suomessa sinetöi lopuksi luottamuksemme toisiimme, uuden alkavan yhteistyön sekä ystävyyden.

Kohtaamisen ja kotiprojektin jälkeen yhteistyömme on jatkunut asiakkaan ryhdyttyä itse yrittäjäksi. Sisustusliike Mijohome avasi ovensa 2019 Vaasan Palosaareen ja sain olla mukana liikkeen suunnittelussa. Tämän jälkeen yrittäjänaisen taival on jatkunut noususuuntaisesti. Uuden lämminhenkisen liikkeen avajaisia kauppakeskus Espenissä ehdittiin juuri viettää ennen Korona-viruksen tuloa. Yhteistyömme jatkui myös tämän liikkeen osalta ja olin myös mukana kokemassa avajaispäivän tunnelmia.

Vaikka kivijalkamyymälä on nyt poikkeustilan vuoksi suljettuna niin verkkokauppa on auki 24/7.

Kannattaa käydä tutustumassa tarjontaan ja käyttää kaikkia ihania tarjouksia hyödyksi!

Mijohome I Yritysyhteistyö I Nina Mäkelä Interiors I Sisustussuunnittelu